X

Mengenai Kami

Visi

Menjadi pembekal utama daging segar tempatan yang berkualiti ke seluruh negara pada harga berpatutan dan kompetitif yang diuruskan sepenuhnya oleh Bumiputera Islam.

Misi

Memasarkan daging segar tempatan berkualiti yang dihasilkan daripada lembu yang diternak sendiri secara fidlot serta diberi makanan berfomulasi tinggi melalui program penyelidikan dan pembangunan COLLA.

  • Memastikan daging segar tempatan yang dipasarkan adalah Halal Toyyiban bermula daripada peringkat penternakan, penyembelihan, pemprosesan, pembungkusan sehinggalah ke pemasaran.
  • Mempunyai cawangan Colla Meat House di setiap negeri.
  • Mengasaskan kursus atau akademi dalam bidang pemotongan daging (butchery academy) untuk tujuan memperkenalkan bidang pemotongan daging dengan lebih meluas.

Penubuhan Colla Meat House:

Colla Meat House yang diuruskan oleh Colla Beef Sdn. Bhd. beroperasi secara rasmi pada 23 Oktober 2020 di Seksyen 13 Shah Alam.

Idea Colla Meat House tercetus apabila berlakunya pandemik COVID 19 pada tahun 2020 yang menyebabkan orang ramai sukar untuk mendapatkan bekalan makanan segar disebabkan oleh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) serta SOP yang dikeluarkan pihak kerajaan.

Oleh itu, kami memulakan usaha menjual daging segar tempatan kepada penduduk di sekitar Shah Alam, Klang, Setia Alam dan Petaling Jaya dengan melakukan khidmat penghantaran ke rumah pelanggan. Colla Meat House telah menyewa fasiliti serta bilik pemprosesan di Kompleks Abatoir Shah Alam sebelum membuka kedai sendiri di Shah Alam.

Colla Meat House menawarkan pelbagai jenis potongan daging segar sehingga ke potongan premium seperti t-bone, tomahawk dan sebagainya.

Mengapa Pilih Kami?

Ladang
Penghantaran ke kedai
Rumah Sembelihan Kompleks Abatoir Shah Alam
Jabatan Perkhidmatan Veterinar
Potongan Premium